Site Overlay

Voor bedrijven

Ondernemen en creativiteit

Een ondernemer bedenkt idee├źn, producten, diensten die een werkwijze verbeterd of ontwikkeld. Soms kan een gevoel of gedachte u doen twijfelen. Vragen en twijfels belemmeren uw creatieve vaardigheden.

Als u leiding geeft aan anderen speelt de criteria van anderen een rol om goed samen te werken. Binnen een creatief werkende groep mensen horen ook conflicten. Zolang er belangrijke criteria bestaan, die de groepsleden met elkaar delen, zal het team productief zijn. Want conflicten zijn dan oplosbaar. Ontbreken gemeenschappelijke topcriteria, dan zal van buitenaf ingegrepen moeten worden.

De werknemer levert door spanningen en frustratie kritiek op de deugdelijkheid en ziet het werk als onbeduidend. Een idee, een product of een dienst komt niet af. Het kost u tijd en geld. De werknemer wordt bedreigd met ontslag of krijgt minder inkomsten. De motivatie is weg.

Als iemand iets met innerlijke zekerheid niet doet, terwijl dat wel wenselijk voor hem zou zijn is een specifieke aanpak van een creativiteitsconsulent nodig. Inzicht in de strategie voor creatieve vaardigheden zijn dan nodig om gericht creatief te leren denken. De gevonden blokkade wordt onder andere aangepakt door het toepassen van veranderpatronen op het creatieve zelfbeeld, productdefinitie, heuristieke ruimte, motivatie, criteria, evaluatie en de creatieve toestand.

In de werkrelatie is het belangrijk dat een hulp-gesprek mogelijk, realistisch en gepast is.