Site Overlay

Familie opstellingen

Systeemwerk

Familieopstellingen

“Mijn gezin, mijn werk, mijn ex” zijn voorbeelden van het benoemen van systemen.
Het hele systeem nemen we als een innerlijk beeld in ons op. Dit innerlijke beeld bevat naast al het goede ook het onverwerkte. Uw zoon of dochter komt bijvoorbeeld niet meer thuis en het gevolg is dat u uw kleinkinderen niet meer mag zien. U voelt zich boos en verdrietig. Machteloos. Het hoeft allemaal niet meer voor u. Deze situatie maakt u hopeloos. Vaak horen we dan: ik kan niet meer voelen!
Een opstelling geeft u de gelegenheid zich te uiten, u mag boos worden en zeggen wat u altijd al had willen zeggen tegen die persoon. Hierdoor komt energie vrij , er is inzicht en uitzicht in uw situatie. U kunt weer voelen en tot rust komen.

Sociaal panorama
Dat is ook systeemwerk en gebaseerd op NLP. Bijvoorbeeld:
Hoe kunt u de gedachte aan een situatie met uw ex man positiever maken? Zodat u een goede omgangsregeling kunt treffen zonder elkaar de ogen uit te steken. Soms is een oplossing heel simpel.
Andere voorbeelden zijn oplossen van autoriteitsproblemen, een negatief zelfbeeld, verbeteren van relaties, neutraliseren van negatieve gevoelens, rouwverwerking, hooggespannen verwachtingen uitsluiten etc..